”Sinds bij onze zoon op 10-jarige leeftijd de diagnose diabetes type 1 geconstateerd is, kwamen wij in een rollercoaster terecht.
In het ziekenhuis waar je elke 3 maanden komt, word je veel verteld door een arts, een verpleegkundige, diëtiste en ook een psycholoog staan voor je klaar.
Dan kom je thuis en blijkt dat niet alles vlekkeloos verloopt zoals je verteld wordt en wordt omgaan met een chronische ziekte een aantal jaren van strijd. Je zit met je handen in het haar, want er is niemand die thuis mee kijkt en je voelt je onbegrepen en dan komt de pubertijd er ook nog bovenop.Toen kwam daar een mail van het ziekenhuis of we interesse hadden in een kinderdiabetesverpleegkundige/coach in de thuissituatie en al snel kwam _ van 4kids2tell thuis en wat bleek dat een goede beslissing!

Al vrij snel kwamen wij uit de negatieve spiraal, grote en kleine stappen werden gezet zowel thuis, op school en tijdens het buiten spelen. Wat een opluchting bracht 4kids2tell met zich mee! Mijn puber is geleerd een eigen inzicht te ontwikkelen, zelf verantwoording te leren nemen en zo te leren omgaan met zijn chronische ziekte en door de kundigheid en ervaring van de verpleegkundigen/coaches van 4kids2tell worden de ouders er ook bij betrokken want een chronische ziekte treft het hele gezin en 4kids2tell is er voor het hele gezin met je kind als hoofdpersoon.

Kortom 4kids2tell is voor ons onmisbaar ook al zijn we er nog niet en moeten er nog stappen gemaakt worden, maar wat zijn wij dankbaar dat 4kids2tell op ons pad is gekomen en wensen dat elk kind en ouder deze begeleiding vanaf de diagnose of als het niet meer goed loopt geboden krijgt, zodat het ‘ leren leven met diabetes type 1’ een feit wordt. ”

Daniëlle, moeder van Teddy

Categorieën: Ervaring