4kids2tell is bedacht in 2013 door Mariëlle Schoenmakers en in haar huidige vorm sinds 2018 verder geprofessionaliseerd en officieel zorgaanbieder. Wij zijn een regionaal opererende zorginstelling, die regionaal georganiseerd is en werkt met een netwerk van ZZP’ers.
Sinds 2021 is 4kids2tell een mooie bijzondere samenwerking aangegaan met Vivre Kinderthuiszorg. Deze samenwerking gaat bijdragen dat we gezinnen in de toekomst nog beter en vollediger kunnen gaan ondersteunen.

Mariëlle Schoenmakers

Mariëlle Schoenmakers

Directrice

Ik ben Mariëlle Schoenmakers (54 jaar), moeder van Britt (20 jaar), Floor (18 jaar) en Luuk (17 jaar). Luuk heeft sinds zijn 2de jaar diabetes mellitus type 1. Ik heb 20 jaar als pedagogisch hulpverlener op een kinderafdeling van een ziekenhuis in Breda gewerkt. Daarna ben ik werkzaam geweest in de gespecialiseerde kinderthuiszorg en ben ik me gaan specialiseren in het begeleiden van jonge kinderen met diabetes. Als ervaringsdeskundige weet ik dat het een hele klus is om diabetes te integreren in het dagelijkse leven van je kind en het gezin. Niet alleen als kind of als ouder, maar ook als broertje of zusje. Hieruit is 4Kids2tell ontstaan. Ik vind het belangrijk om samen met ouder en kind te kijken waar ondersteuning nodig is. Voor ieder gezin is dit weer anders. Het ene gezin kan ondersteuning gebruiken bij prikangst, de ander bij de begeleiding op school of kinderdagverblijf. Wat ik als ouder erg belangrijk vond, was dat er iemand in de buurt was met kennis van zaken, waar ik altijd op terug kon vallen, al was het alleen maar om mijn verhaal kwijt te kunnen. Dit hoop ik ook voor anderen te kunnen betekenen.